Testing testing!

Hej allihopa! Nu är det Martin som skriver.
Om ni vill läsa massa teknikbabbel, fortsätt läs…

Servern och bloggen har varit i behov av en översikt under ett bra tag nu. Äntligen har jag fått lite tid över.

WordPress har uppdaterats till senaste version eftersom det fanns ett allvarligt säkerhetshål i de tidigare versionerna som gjorde att en illsinnad person kunde med hjälp av en speciell länk få tillgång till adminkontot på bloggen, vilket inte är så bra.

Servern har också fått sig en översyn och har uppdaterats med nya fräscha versioner av bland annat Apache, PHP och MySQL.
En sak som stör mig dock är hur otroligt seg den är att ladda sidor. 5 sekunder för att visa första sidan är inte någon ovanlighet. Nu skall det förhoppningsvis gå liiiite snabbare. Tidigare hade jag en cachefunktion som speedade upp det hela lite men den craschade hela sidan och tog mig 3 timmar att klura ut hur man återställde det hela så den skippar jag hädan efter.

Så småningom funderar jag att lägga över bloggen på ett webbhotel. Problemet är alla uppladdade bilder som i skrivande stund tar upp ca 600Mb. Webhotel brukar ha en limit på 1gb, 10gb så börjar det bli dyrt. I den här takten så lär det snart överskridas. På min lilla server (Synology DS207+) som står och puttrar i skrubben har jag 600Gb ledigt så i dagsläget känns det som den lösning som kommer att förbli ett tag framöver 🙂

Jag har även gjort backups på bloggen utifall något skulle gå åt pipan. (Sofia skulle mörda mig om allt skulle försvinna nu efter snart ett års bloggande.

Nog om tekninkbabblet (jag kan fortsätta hur länge som helst) nu skall jag gå och lägga mig och snusa bredvid Simon.
Godnatt!
/Martin

Nedan en liten Videosnutt för att testa uppladdningsörmågan. Den visar mig för 2 somrar sen (och 20 kg) på en vattenskoter i Gavleån i Gävle.

Vattenskoter

3 reaktioner på ”Testing testing!

  1. Jag skulle vilja veta hur man gör en backup på sin blogg. Vill du vara så snäll och ge mig tips.

    Tack på förhand mvh Bettan

  2. Hej Bettan! Eftersom du använder blogspot sköter dom dina backups. Det enda du behöver ha backup på är ditt lösenord till blogspot. 🙂 Lycka till med de blivande grabbarna! /Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.