Samtal med vårdguiden…

Telefonisten (T): Välkommen till Vårdguiden.

Jag: Hej, jag ska gå och ta ett cellprov och undrar vilken mottagning jag ska vända mig till? Jag bor i Viby.

T: Ok…..vad skulle du ta sa du?

Jag: Ett cellprov.

T: Ett cellprov?

Jag: Ja just det.

T: (Tystnad)

Jag: Hallå?

T: Ja…

Jag: Ja alltså, när jag fick kallelsen så hade jag nyss fått barn och kunde inte ta provet då. Jag skulle ta det senare och då kontakta den mottagning jag tillhör. Jag vet inte vilken det är så det är därför jag ringer.

T: Ja…kan du dröja ett tag tror du?

Jag: Visst….

T: Ja hallå igen, jag måste bara fråga…vad är ett cellprov för nått?

Jag: Ett cellprov…ehhh..ja det är ett prov man tar från livmoderhalsen så att man ska upptäcka cancer i tid.

T: Så det har med cancer att göra alltså?

Jag: Va…ja..alltså, man tar det för att upptäcka cellförändringar i tid så att man INTE får cancer. Har jag inte kommit till vårdguiden, borde inte ni veta sånt?

T: Nä, har faktiskt aldrig hört talas om det. Vad sa du att du bodde?

Jag: I Viby…..I Sollentuna….

T: Ja där har dom inget sånt ser jag här….

Jag: Nääää, jag vet det. Det är därför jag ringer.

T: Men du kan ju ringa till vårdcentralen i Sollentuna om du vill…fast det finns ganska många! Vilken vill du ringa till…ska jag ta första bästa?

Jag: Ja, jag vill bara ha ett nummer till någon som kan ta detta prov tack!

Slutsats av detta samtal…..Vilka är det egentligen som jobbar på vårdguiden? Fel nummer fick jag också, men människan i andra änden på det numret kunde iaf hjälpa mig….suck!

7 reaktioner på ”Samtal med vårdguiden…

  1. Men vad i helvete!! Nu blir jag ju nervös. Dit ska man alltså INTE ringa…

  2. Haha, nä iaf inte om man ska ta cellprov 🙂 Hon lät ju iofs helt bombad så jag kanske borde lagt på och ringt upp igen 😉

  3. men herregud, man behöver ju inte ens jobba inom vården för att veta vad ett cellprov är. jättekonstigt. det ska ju var sjuksköterskor som jobbar där. men men hon kanske är bra på annat……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  4. Men herregud. Varför finns vårdguiden när de inte har råd att anställa vettigt folk? Som vet vad cellprov är tex. Om hon var kvinna så borde hon väl ha gjort ett själv, eller???

  5. Ja man tycker ju det, hon kanske var väldigt ung! Hade det varit en kille som svarat hade jag inte blivit lika förvånad 🙂

  6. Vårdguiden är ett osäkert ställe att ringa till tycker jag. Jag har haft väldigt mycket ont och blödning när jag var gravid 8 veckor och de bara sa avvakta men det blev missfall. De vet inte om det är missfall eller vanliga blödning som händer när man är tidigt gravid, och vill inte koppla till gynakuten. Och när jag ringde till gynakuten då telefonen kopplades direkt till vårdguiden, alltså autamiskt. Jag förstår inte…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.