Dagens fundering

Att ha 2 barn är underbart 🙂 Att ha 2 barn och ingen egen tvättmaskin är inte alls underbart! Ni kan ju då räkna ut själva att det är ännu mindre underbart när de 2 underbara barnen råkar vara 2 härliga kräkisar. Det kräks en hel del här hemma nuförtiden och det går åt handdukar i mängder. Två gånger i veckan måste man dänga ner i tvättstugan och fixa med all denna tvätt och det tar ju sån tid 🙁 Tid som man hellre hade velat ägna åt sina barn eller att kanske sitta ner i 5 minuter med en tidning medans de sover!

Vi har funderat på en egen tvättmaskin men med ett badrum på 2 kvadrat så är det ganska så klurigt vart man ska klämma in den någonstans 😉 Åhh vad jag längtar till hus…suck.

Idag när jag dängde upp och ner i hissen för att hinna med tvätten och allting annat som ska göras i ett hem slog det mig, hur sjutton hann kvinnorna med allt förr i tiden? De var ju inte direkt så att de fick hjälp av sina män precis. Dessutom hade de ju oftast ett stort antal barn som de skulle ta hand om samtidigt som de skulle tvätta för hand, städa, laga mat och ibland även ta hand om gamlingarna som på äldre dar ofta flyttade hem till sina barn igen…hmmm…superkvinnor???

Deras barn kanske iofs inte var lika bortskämda med uppmärksamhet som barnen är idag, det tar tid att spela apa, sjunga sånger och busa med två svårtflörtade kids nämligen. Jag har svårt att tänka mig att kvinnorna förr i tiden lattjade med sina små som vi gör idag, de fick nog mest ligga i sin vagga alternativt hänga i någon slags bärsjal.

Idag har Martin roddat kottarna mest hela dagen medans jag har sanerat lägenheten från byggdamm, tvättat, möblerat om, varit på Bauhaus, storhandlat på Ica mm. Pjuuuhhh…jag är helt färdig, har ganska rejält ont i ryggen oxå kan jag säga.

Imorgon väntar en välbehövlig dag med lunch på stan och sedan upp på jobbet för en fika. Det blir jag, Martin, kottarna, Ulrika och Ida, mysigt 🙂 Först väntar dock killarnas vaccination, läbbigt. Hoppas de inte blir dåliga 🙁

Jag ska även försöka fundera ut vart jag gjort av kameran så att jag kan ta lite  nya kort för allmänheten att beskåda. På återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.