Vår efterlängtade fredag!

Ja hallå de e Simon...

Varannan fredag är jag ledig med killarna, det är så härligt. Det blir så annorlunda när man får se fram emot de lediga dagarna med grabbarna. När de inte längre är en självklarhet!

Jag har bestämt att dessa fredagar alltid ska vara lite extra roliga, dessa dagar ska jag inte städa, fixa eller dona. Vi ska bara göra saker som killarna älskar, och som vi kan göra tillsammans alla 3. I fredags blev det mys i soffan, sockerkaksbak, badning på förmiddagen och utelek hela eftermiddagen.

Wilmer på sin älskade bil.
Mmmm, smet!
Simon tycker att chokladsmet är toppen.

De älskar att vara med och baka, de får står på varsin stol och hjälpa till med alla ingredienser. Jag förklara vad allting är och vi hjälps åt att knäcka ägg, häll i socker och så vidare. Om det blir kladdigt….? Ojaaa, men vad gör det när man får 2 överlyckliga små grabbar i gengäld.

Jag brukar även låta dem vara med och laga mat, de får plocka och greja med grönsaker och dylikt. Medans jag skär dem i bitar så får de vara med och se vad som händer uppe på bänken. Ett tips till alla er som har en unge klängandes i benen när ni steker köttbullar. Låt dem vara med, tänk så trist att alltid vara för kort för att se vad som händer där uppe 🙂

...och slicka bunken såklart...
KladdWimpa...
Sockerkaksbak med småfolk kräver bad, och Simon klagar inte...
...inte Wimpa heller.

5 reaktioner på ”Vår efterlängtade fredag!

 1. Men vad kul! Har inte vågat testa själv än att baka med de små, men kanske dags att börja så de vänjer sig 🙂
  Hmmm… undra om jag vågar mig på bak imorn eftermiddag då jag är själv med dem? Få se få se…
  Trevlig fortsatt helg!
  kram

 2. Pappan vågar då rakt inte det. Hanterar det inre så bra när det blir kladd ända upp på tapeterna. 🙂
  Hon e klockren min Fia!

 3. aaa va jag längtar till sådana dagar med mina ungar =) det såg så härligt roligt ut, den ni håll på med =)

 4. Svarar på ditt inlägg här denna gång då jag såg det först idag då vi haft lite fullt upp…
  Nope, vart inget bak än, kanske till helgen.
  Kom lite sjukdomar i vägen 😉
  Men är jag frisk till på lördag så ska jag köra hårt och dokumentera noga 🙂
  kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.