Va…näää, jag är inte trött! Dom där mörka ringarna har jag målat dit för jag tycker det är snyggt faktiskt!

Som rubriken lyder….vi har fått sömnproblem! Och jag fattar inte, jag kliar mig i huvudet och dunkar huvudet i väggen…vad har hänt?

Det var ju en period där vid 4-5 månader när vi var sååå nära ”sova hela natten fenomenet” . Då lade de sig samma tid som nu, ungefär vid 19.00, och sov fram till 04-05.00 utan problem.

Nu vaknar de runt 12.00 (ibland tidigare), vid 03-04.00 och slutligen vid 07.00. Vid 12-snåret brukar dessutom det härliga ”jag är jättepigg, jätteglad och vägrar somna om-problemet” göra sig till känna! Det är inte alls kul, jag och M sover numera i olika rum med varsitt barn för att överhuvudtaget få sova eftersom de alltid vaknar efter varandra oxå 🙁

Nu till frågan, vad har hänt? De äter superbra om dagarna, mat, frukt, 2 mål gröt och ersättning. De får välling innan de somnar på kvällen. Kan de ha drömperiod, växtperiod…coccobelloperiod eller vad? Tips någon?

Jag har försökt att lägga dem senare på kvällen men det är omöjligt, de är dödströtta och bara gråter då. De sover ca: 2 timmar på förmiddagen och 0.5-1 timme på eftermiddagen, jag tycker inte det är speciellt mkt..eller? De nätter de lever om ordentligt så sover de nästan hela förmiddagen så trötta är de ju..bara inte på natten när vi andra dödliga kan tänka oss att sussa kudde 😉

5 svar på ”Va…näää, jag är inte trött! Dom där mörka ringarna har jag målat dit för jag tycker det är snyggt faktiskt!”

 1. Jag som tyckte vi hade det jobbigt då de vaknar titt som tätt fram till midnatt och först därefter sover någorlunda bra. ibland vaknar den ene då min man kliver upp men somnar om efter ett tag, jag hinner inte ens reagera de gångerna. annars så har de vaknat kring 06 plus minus en halvtimma.
  har läst någonstans att sömn rutinerna rubbas kring just 6-10månaders ålder. numera vet jag aldrig från dag till dag eller natt till natt hur de sover. förut hade man någorlunda koll och kunde nästan säga på minuten när de vaknar och när de börjar bli trötta, men icke nu mera. vi har ju inte möjligheten att sova i olika rum, om vi nu inte skulle ta fram liggunderlag o sova på golvet men det lockar inte.
  hoppas det blir bättre snart för er. själv passar jag på att sova på dagen då de sover, om jag har turen att de sover samtidigt och jag känner mig trött vill säga…

 2. Vi har samma här. Mina tjejer är 6 1/2 mån och sover sämre än någonsin. Dessutom skriker de när de vaknar ca 1/2-1 timme. Kanske tänderna… Eller magen… jobbigt är det iaf 🙁 Vi är skiiiit trötta båda två!! Vi testa att inte mata dem så mycket precis innan läggdags. Har hört att detta kan orsaka orolig sömn.

 3. Usch ja, det där med sömn skojar man inte bort.

  Mina sover bra mellan 08:00 och 06:00 – men det händer att nån av dem vaknar och får för sig att det är lekdags vid 02:00-snåret.
  Mitt tips är att undvika att gå in till dem så långt det är möjligt. Uppmuntra inte vakentiden liksom. Förmodligen väcker den vakna den som sover – det kan vara idé att flytta den sovande och låta den vakna vara kvar i sitt mörka rum, utan stimulans.
  Och låt dem sen inte sova ikapp på förmiddagen! Låt dom vara griniga istället och håll hårt på rutinerna. Har du tur rättar det till sig på bara ett par dagar. Gör det inte det så…ja…då har jag inga råd.

 4. Tack för alla tips 🙂 Ska verkligen testa allt! Ska verkligen följa ditt råd Ankan, att inte låta dem sova ikapp på förmiddagen. Det är ju svårt som sagt, men i slutänden kanske det lönar sig.

 5. Våra tjejer är snart 9 månader och vi har haft tur dom har nästan hela tiden sovit bra på natten (peppar peppar)
  Ju mer små barn sover per dag ju bättre sover dom på natten man tror oftas det är tvärtom. finns säkert undantag men det finns det ju med allt =) men prova och stoppa in en extra power nap

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.