Kan ni hjälpa mig?

Här hemma är det fortfarande vab deluxe, förkylda barn och föräldrar 🙁 Vi håller tummarna att vi är feberfria och krya tills på måndag. Nog om det…nu är det så att jag har en liten fundering, en fråga till alla er småbarnföräldrar som läser bloggen 🙂

Det är ju det här med vinteroverall till dagis och utelek, vad ska man sätta på en 1,5-2 åring när det blir minusgrader? Overall eller delat, bävernylon eller annat, märke, ja ni fattar 🙂 Vad ska man tänka på till så små barn, har ni några tips? Vet ni vilka overaller som håller vätan borta men som inte är så bylsiga att de inte kan röra sig och som är så pass varma att man inte behöver hålla på och klä på dem en massa underställ och sånt? Kom gärna med tips om vinterskor/kängor också.

Kom igen nu, kommentera loss för jag behöver verkligen tips 😉

8 reaktioner på ”Kan ni hjälpa mig?

 1. jag kör helst bävernylon overaller. 2 delat har ju en tendens att åka upp och de blir kalla o blöta av snön i ryggslutet.

  bävernylon är ju också bra för den håller vätan borta.

  ska de där emot liggai vagnen och sova så räcker en vanlig overall om de har åkpåse o filt=)

  så tänker jag iallafall..alla är olika o kommer med olika tips! prova dig fram!

 2. Jag tänker skaffa overaller i något modernt vind- och vattenavvisande andasmaterial. Overaller för att de är lätta att ta av och på och för att undvika glipa.
  Tänker köpa ”märkesoveraller” från antingen PoP, Didriksson, Molo el liknande.

  Skor vet jag inte. Har ett par ärvda Kavat och behöver således ett par till, men det gäller väl samma sak där – det finns ju kängor i moderna material och värme fås genom ullstrumpor.

 3. Vi hade pop-overaller till dem som hade 2 dragkedjor som gick ner längst med benen, lätt att ta av, fungerade kanon mot väta! Dessa var ju fodrade så mjukisbrallor/kalasbrallor och tröja fungerade utmärkt.
  Ha en trevlig helg!

 4. Jag rekomenderar absolut overall. Reima är en klar vinnare år efter år. Priset är stivt men overallerna är av bra kvalitet och lätta att röra sig i. I tillägg har deras overaller ”värmeelement” i rumpan i de mindre storlekarna. Troll har overaller med avtagbart foder som också är bra. Name It har overaller som påminner om Reima. Lita inte på att dyra märken är bättre än billiga. PoP kommer t.ex ofta dåligt ut i test.. Men var obs när det gäller tester och kolla vad man har testat. Plagg som har kommit bra ut kan t.ex vara varma, vattenavstötande osv. men hopplösa att röra sig i.

 5. Jag tycker att POP har bäst ytterkläder!! Hållbart och varmt! Viktigt är också att storleken är snarare åt det större hållet så att barnen kan böja sig ner och röra sig fritt.

 6. Hej. Halkade in här via en annan blogg. Mina tvillingar blev 2 i januari och då var vintern kall… Vi hade pop-overaller, begagnade sådana, från tradera (sådana med 2 dragkedjor), funkade fint, dagispersonalen tyckte också de var bra. I fjol och även i år kommer vi att köra en uppsättning overall, sen en uppsättning två-delat. Istället för att ha extra-overall. Perfekt att ”bara” behöva ta jacka om man ska vara ute kort stund o inte vill krångla med overall. På dagis kör de alltid galonbyxor utanpå overall om det är slaskigt ute.

 7. Vad bra att du tog upp denna fråga, har funderat på detta själv också 🙂
  Vi kommer nog köra två delat (som vi köpt från intersport där min syster jobbar) och overall, som redan nämnts så kan det vara bra att ha både och.
  Ville ha en ”Lenne” overall från början men tyvärr hittade jag inte rätt storlek då jag var i estland och de sälj inte vad jag vet här i sverige ännu 🙁 få se om jag hinner åka iväg till tallin och leta innan kylan kommer men tvivlar på det…
  Så nu har jag då problemet att välja en ny favorit.
  Har hört och läst olika tester på overaller och fått tips om att coops märke friends är bland de bästa och kostar inte skjortan. Är lite inne på reima också men pop går bort då jag hellre vill hitta något som inte ”alla” har på dagis.
  Men vi kommer nog satsa mycket på lager-på-lager principen (är man scout så är man) och ska införskaffa bra underställ närmast kroppen till barnen, det är det värt kan jag säga av erfarenhet själv som varit ute mycket på hajker, läger m.m.
  Sedan så skadar det nog inte att ha en extra overall hemma eller på dagis heller, dem tänkte jag hitta begagnat på blocket eller tradera eller något 🙂
  Men material som andas och är vattentätt ska jag helt klart satsa på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.