Hur man slår ihjäl en regnig dag med sjuka barn!

Martin är på grabbsemester i 5 dagar så jag och mina små arvtagare får klara oss själva under tiden, det känns lite surt då det är sista veckan på semestern men sånt är livet.

Vad som är ännu surare är ju att Wilmer under en veckas tid har varit magsjuk, det har ju gått väldigt bra då Martin tagit med Simon på äventyr medans jag och Wilmer varit hemma och myst. So far so good, surare ändå är att när Martin skulle säga hej då i onsdags så la Simon sin första spya i hallen! Skiiit! Jag som just hade städat ordning och tvättat klart all kräktvätt.

Bara att börja om igen då alltså, ensam dessutom. Simon är iaf inte lika utslagen som Wimpa var, det kan man ju se från två håll. Hade varit ganska skönt om han hade velat ligga i soffan och kolla tecknat faktiskt. Men skönt för honom att han är lite pigg….glad är han då rakt inte däremot. Inte hans andra hälft heller för den delen, det spö-regnar ute och då tenderar barn tydligen att bli odrägliga.

Jaja, idag har vi försökt slå ihjäl dagen på bästa sätt. Det blev bland annat detta…

Simon pillar med datorn medans Wilmer får ägna sig åt sin favvogrej, att bada. Idag uppgick badtiden till 2 timmar så att han skulle vara någorlunda nöjd. Ändå skrek han som en stucken gris när han var tvungen att gå upp! Det är ju tur att badrummet ligger precis vid köket så att man kan se honom hela tiden.
Efter badet fick Wimpa hjälpa till lite i köket medans Simon tog igen sig på soffan en stund. Här sorterar han lite blåbär, ingen bra idé då han efter sorterandet såg ut...
...såhär! Ser ni fläckarna med vita små prickar i? Konstigt, han tål att äta blåbär men tydligen inte att få dem på sig.
Efter att Wilmer utan större missöden hjälpt mig att vispa i alla ingredienserna till dagens mellis, så kom Simon och ville vara med. Vi stekte pannkakor för glatta livet och självklart fick de en tallrik att smaka från...
Simon nöjde sig med att äta på en kniv, tur för mig. Hade inte vart så kul med en kräka i stekpannan...
Tillslut blev det en pannkakstårta, tjohooo! Med rårörda blåbär, grädde och banan!
I väntan på att tårtan skulle serveras övade de sig lite på sin bilkörning...
Wimpa tyckte att det smakade alldeles förträffligt! Han drog i sig två stora bitar, han hade en del att ta igen efter sin sjukvecka.
Simon fick oxå ner några tuggor, vilka jag fick tillbaka senare...
...tur för mig att jag tapetserat soffan med lakan. Nu sover hulliganerna och jag ska lägga mig i badet med en ansiktsmask!

3 reaktioner på ”Hur man slår ihjäl en regnig dag med sjuka barn!

  1. Du är så grymt duktig Sofia!=) Blir så imponerad av dig! Hoppas jag också blir ialf hälften en sån duktig mamma som du med tiden! Vad långt hår killarna fått förresten 😉 sött!
    Kram

  2. Riktig trevlig blogg ! Skönt att det inte bara är bloggar på blogg.se och dom vanliga. Egen domän och eget uppsatt system är mer Personligt, och gör det roligare att läsa !

    Skoj att läsa om tvillingarna och er,
    Vi själv väntar tvillingar ( 2äggs ) till nov/dec.
    tagit 8 år, men vi får dubbel lycka.

    Kommer fortsätta att läsa och följa,
    tack för läsningen !
    Trevlig fortsättning på sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.