Ett litet tips!

Alla vet att barn älskar att leka med grejer de egentligen inte ska leka med, eller på ställen de kanske inte ska leka på. Jag tycker att barn ska få vara busiga och att man istället ska anpassa dessa ställen efter barnen 🙂 Så gott det går vill säga!

Därför kommer här några tips på hur man kan göra hemmet lite mer spännande för knoddarna. Detta har varit superbra nu när vi varit sjuka och inte kunnat komma ut så mycket, jag fattar ju också att de snart lär sig lista ut det mesta men så länge det inte är farligt för dem så tycker jag att det är bättre att de får ha kul!

Mina kottar älskar badrummet, därför har jag stängt för duchväggarna så att de inte kan pilla bort ”golvbrunnen”, gjort rengöringsmedel och toalettborste oåtkomliga, låtit pedalhinken vara tom så att de kan leka med den samt placerat ut lite roliga flaskor och dylikt som är ok att tugga på så att det känns lite förbjudet men ändå inte 🙂 Detta är en stor hit, jag lovar!

I hallen har vi en hög hylla som står på golvet, den älskar kottarna att resa sig mot och plocka ur grejerna ur de nedersta hyllorna. Jag har därför skruvat fast hyllan i väggen och även där placerat spännande ”förbjudna” grejer.

I köket har jag gjort om nedersta kökslådan så att den inte går att stänga helt, i lådan ligger favvogrejer såsom skedar, plastlock, vispar m.m. Lådan är en stor favorit. Jag brukar även öppna ett skåp med plastbunkar som de får riva ut. Lite här och där har jag placerat ut små plasthinkar med roliga saker som de kan hälla ut 🙂

De har hur mycket leksaker som helst men ingen av dessa är vatten värda i jämförelse med de saker vi använder i vardagen, små tomma och ursköljda schampoflaskor, tuber eller dylikt med fastlimmade korkar är storfavoriter hemma hos oss! Se bara till att de inte kan sätta sakerna i halsen, sådana ”mått” brukar bvc ha som man kan jämföra med. Eller jämför storleken med deras nappar vetja 🙂

Var försiktig med provisoriska leksaker bara och tänk på att vad de inte kan den ena dagen har de listat ut nästa dag. Så ge dem inte grejer som de för tillfället inte kan öppna, för rätt vad det är så kan de öppna dem.

4 reaktioner på ”Ett litet tips!

  1. Du är ju värsta supermamman. Ska försöka komma ihåg dina idéer tills mina börjar utforska världen =)

  2. Haha, tackar! Supermamma vet jag inte men det gäller att vara påhittig med småbarn för att underlätta vardagen, du kommer märka 🙂

  3. Hihi, ja man får vara påhittig :-). Jag har liknande lösningar i vårt hem, med ”föbjudna grejer” utplacerade lite här och där. Sen har jag en gammal uttjänt fjärrkontroll till teven som jag låssas använda ofta så att den ska få ett värde och bli ”förbjuden”, så ser jag mellan fingrarna när de ”olovandes” tar den. För en atrapp genomskådar de direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.