Hur kommer det att kännas?

Jag har tänkt på en grej. Att få 2 barn på samma gång kan visserligen vara påfrestande, speciellt i början då de är så små och osjälvständiga. För oss har det ju gått väldigt bra den första tiden då våra barn var rätt nöjda av sig, självklart var det mycket jobb och när man väl var där så tyckte man ju att det var jobbigt vissa stunder. Men i det stora hela så hade vi en väldig tur, vi delade även upp jobbet rätt bra då vi t.ex gick upp och matade varannan gång på natten.

Nu när de är drygt 10 månader så är situationen en helt annan, nu överväger fördelarna med tvillingar verkligen nackdelarna! Visst sover de dåligt vissa nätter, visst är de gnälliga ibland och visst är det fortfarande mycket jobb. Men hur kul har de inte ihop då? De skrattar, busar, leker tillsammans.

De roar varandra, vilket ger mig ganska så mycket tid till annat (vissa dagar är naturligtvis undantag och känns som kaos). Jag behöver nästan aldrig underhålla mina barn, jag behöver inte sitta på golvet och leka om jag inte vill. Nu när de börjat ”krypa” (Simon är även han igång nu) så tycker jag nästan att det blivit ännu lite bättre, för börjar de tjura så kan jag ropa på dem och oftast så kommer de då krypandes. På vägen brukar de hitta något nytt av intresse och jag kan fortsätta med det jag höll på med. De har, och kommer alltid att ha en lekkompis hemma!

Nu till funderingen, hur kommer det att kännas om man får barn igen och då bara ett? Det kommer ju att bli jättekonstigt! Jag kan ärligt säga att jag i början av min graviditet, innan jag visste att det var 2, drömde om en supersmidig vagn, cafébesök och oplanerade shoppingdagar med min bebis. Så blev det inte riktigt nu och det kan jag fortfarande se fram emot om jag i framtiden får bara ett barn.

Men det kommer kännas otroligt tomt och konstigt när det barnet inte kommer att ha sin bästa polare bredvid sig hela tiden, det barnet kommer ju aldrig att få uppleva det otroligt häftiga med att ha ett syskon i samma storlek. Det barnet kommer aldrig att veta något annat…men jag vet…för mig kommer det att kännas jättekonstigt.

Någon som har varit med om detta? Eller som funderar över samma sak?
IMG_1061

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.