Budget

Idag var en superb dag….anledningen till detta är att jag faktiskt fick sova till 11 imorse! Underbart skönt!

Igår kväll kom brorsan och Jessica över på lite mat, sedan lämnade jag och Martin slagfältet för att åka in till stan och se Avatar i 3D. Sjukt bra film, missa den inte! Gillar ni film så ”smila” till er lite barnvakt en kväll och se den. Denna nästan 3 timmar långa rulle kändes inte alls speciellt lång, jag hade nog kunnat sitta kvar ett par timmar till i den spänningen. Den hade något för alla, spänning, action, kärlek, sorg, lycka och den var så häftig!

Imorse tog då alltså Jessica och Chrille barnen 🙂 På eftermiddagen körde vi en Ikea-tripp…dumt nog.

Lördag, rea, för kallt för utelek= fullsmockat Ikea.

Ungarna var iaf lugna och satt snällt med sina mariekex i vagnen under större delen av trippen. Vi köpte ”nästan” ingenting 🙂 Tanken med trippen var att visualisera känslan av vårt framtida hus. Vi gick där och tänkte oss in i hur vi vill ha det när det blir klart, allt från kök till prydnadskuddar! Vi kommer ju inte att börja med att göra om eftersom huset är i fint skick, badrummen är ju från 2009 båda 2 så de behöver vi inte tänka på. Övervåningen är byggd 2005 och är fin så där behövs bara en personlig tutch. På undervåningen kommer vi att börja med att fixa i ordning ett lekrum till killarna, jag vet precis hur jag vill ha det. Vårt sovrum och killarnas sovrum kommer också att göras en del enkla ändringar i tids nog.

Huset är byggt 1999 och köket är från byggnadsåret, så vårt lilla projekt bli alltså just det. Vi kommer att börja spara lite pengar, drömma ett tag och sedan förhoppningsvis förverkliga drömmen!

Såååå, kvällen har nu alltså ägnats åt att göra en budgetkalkyl! För vart tar alla pengar vägen? Jag är en riktig ”slösa” och jag vet om det, men det ska det bli ändring på nu! Konsumentverket har en suverän budgetkalkyl för er som funderar på att göra en sådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.