Jag behöver er hjälp!

På kalaset i lördags så sitter jag och matar killarna i godan ro, då kommer en av gästerna fram för att mingla lite. En jättetrevlig tjej, bara så att ni inte tror att jag nu sitter här och snackar skit om henne! För så är inte fallet 🙂

Hur som haver så löd samtalet såhär:

Hon- Men så söta, det måste vara kul att få tvillingar…och en av varje dessutom!

Jag: Ja, det är skoj. Det är säkert kul att få en av varje med, men det här är två små grabbar.

Hon: ….tystnad…jaha, jag antog att den med rosa haklapp var en tjej, hihi.

Jag: Nä, det är jag som gillar rosa…

Nu till frågorna:

1. Är det fel att ha en rosa haklapp på en kille? Jag menar, de har ju dem endast på sig när de äter? De hade ju bara blå, rosa och bajsbrun på affären och jag ville inte ha två lika….och inte en bajsbrun!

2. Ser verkligen Simon så feminin ut att han, bara för att han råkar ha rosa haklapp, ser ut som en tjej?

3. Är det något fel på mitt val av klädsel till dem, har jag blivit lite färgblind kan tänkas?

Detta är nämligen inte första gången lilla Simon blir tagen för kvinna, det har hänt minst 10 gånger tidigare…UTAN haklapp.

Jag vet att Wilmer ser väldigt ”killig” ut och att han är större än Simpan, kanske folk då bara drar slutsatsen att den ”lilla” ungen är en tjej och den stora en kille…eller?

Det verkar heller inte spela någon roll vad de har för färger på kläderna, folk tror ändå att Simon är ett litet flickebarn. Även om jag klär dem i t.ex rött och blått, då är det alltid Wilmer som får det röda och Simon det blå. Detta beror dels på detta fenomnen och dels på att Martin inte såg skillnad på dem när de var små, så jag sa åt honom att Simon alltid var den mörka då de bar olika färger.

Som mamma kan man ju även bli lite ”blind” när det kommer till ens egna barn…så jag låter er avgöra. Ni kan ju jämföra de två små sötgrisarna nedan och säga vad ni tycker…

Wilmer
Wilmer
Simon
Simon

DSC05579

…..ja det är inte lätt av vara mor, bara för att man är lite av en free-spirit och låter barnen välja sina egna kläder så kan det sluta hur som helst….suck 😉

8 svar på ”Jag behöver er hjälp!”

 1. Men söta rara..haha du kan ju inte sätta rosa *hårband* på simpan…de gör ju allt ännu svårare;) å nej..de är inget fel på ditt klädval…och ja..rosa prylar kommer alltid förknippas som tjejigt.. men simon blir den söta snälla killen…wilmer den tuffa snygga 😉 är så typiskt att de va Gill som kom med den kommentaren..hehe.. hon har massor grodor i munnen;) Fortsätt med rosa haklapp!

 2. Haha, jag är övertygad om att Simon kommer jubla när han som tonåring kommer hem och tjurar då tuffa, snygga Wilmer får alla brudarna och du säger, men Simon, du är ju den söta, snälla killen 🙂

 3. Men så gulliga och så ”tydligt” i bilderna vad du menar 😉
  Jag har själv lite svårt för rosa, vill helst inte klä S i det även fast hon är tjej. Men då vi ärvt en hel del kläder, mest från tjejbarnsfamiljer, så får jag stå ut med en hel del rosa då vi ju inte har råd att köpa nytt av allt. Detta gör att W har även han fått stå ut med en del rosa på sina kläder, vilket han inte verkar bry sig nämvärt eller att S har ofta på sig ”killiga” kläder reagerar ju inte barnen på 😉 men omgivningen reagerar och tror ofta att W är tjejen då han har så vackra ”feminina” ögon (inte alls partiskt, jag nä) och att båda är killar då jag inte bryr mig om att S får blå kläder m.m. på sig så att säga.
  Tycker faktiskt att rosa kan vara snyggt ihop med många färger men skulle aldrig själv köpa helrosa plagg, om nu inte något av barnen insisterar då de blir äldre vill säga, men så länge de inte säger något så kommer jag inte att göra det iaf 🙂
  Undrar vad Simon kommer tycka om bilderna du tagit nu då han blir tonåring… hihii

 4. Det låter lite som hon som sa det till dig inte har barn själv. Jag tycker personligen alltid att det är mamman till barnet som alltid vet bäst om sitt barn och kan klä sit barn i vad hon vill ingen ska komma och säga något om hur man ska och inte ska göra. Bara om amn liksom ber om det. Jag håller med ovan kommenterare. Kör du ditt race och strunta i resten.

 5. Sargit: Haha, jag det undrar jag med 🙂 Vågar man visa dem för honom då tro? Lite rosa i spelar ingen roll tycker jag, men något helrosa skulle jag nog kanske inte köpa…om det inte var ngt väldans coolt då 🙂 Än så länge är det bara haklappen och en del nappar som är rosa, napparna är hemmanappar 🙂

 6. hi hi! du är så himla skön. härliga bilder! simon kommer att jubla när han ser dessa bilder i tonåren…=)

 7. Dom är så söta dina killar 🙂 Vi har alltid fått höra att Ellen är en pojke, verkar som om man måste visa med kläderna vilket kön det är liksom.. Nää klä dom precis som du vill 🙂 Kramar!

 8. Färger är dödsviktigt! Har man rosa och rött så är man tjej, blått om man är kille, det står skrivet i grundbalken!

  Jag har ju två tjejer och en misstas ibland för en kille. Hon har lite mer grovhugget ansikte än den andra, eller hur man ska säga. Och har jag dessutom klätt henne i nånting som inte är rosa så blir hon kille i allas ögon.
  Jag gjorde ett inlägg om det tidigare i vintras:
  http://frejaochembla.blogg.se/2009/march/konstillhorighet-efter-farg.html

  För en del ÄR det så som jag skrev ovan – färg är allt!
  För andra är det bara en färg….

  Fortsätt du att klä dem i vilka färger du vill, deras personlighet eller könstillhörighet kommer inte rubbas det minsta av det.

  Och nej, jag tycker vanligtvis inte att simpan ser tjejigare ut än willmer, förutom på de bilderna här ovan då 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.