Sjukhuset

Allt började med ett litet munsår…som satt på Martin. Jag har aldrig haft munsår i hela mitt liv, men Martin har haft det nån gång per år sedan han var liten.

Jag fick ju som sagt blåsor, feber och jätteont i halsen, jag var i läkaren som sa att det var halsfluss och jag fick antibiotika. Wilmer fick även han blåsor som de trodde var svinkoppor, vi fick en kräm till honom som skulle göra att de försvann. De blev bara fler och vi blev lite konfunderade varför de inte gav med sig. De hade tagit prover på honom på sjukhuset i samband med att vi fick krämen och när proverna kom tillbaka så visade de på en primär herpes 1 infektion. Jag hade ju inte alls halsfluss utan även jag en primär hsv 1 infektion (det man får när man för första gången smittas av munherpes).

Vi fick åka tillbaka till sjukhuset och blev inlagda på en barnavdelning. De var tvungna att ta ryggmärgsprov på båda killarna samt påbörja behandling intravenöst utifall provet skulle visa att viruset fanns i ryggmärgsvätskan. Det som kan hända då är att de får en hjärnhinneinflamation=inte alls bra.

Idag på eftermiddagen kom provet iaf tillbaka med bra resultat så vi kunde avsluta den intravenösa behandlingen och åka hem. Underbart skönt, stackars älskade kottar, vilken start de får i livet 🙁 Sjukhus är inte något kul ställe för små barn. Att de dessutom var tvungna att ta ryggmärgsprov och sätta en ”infart” för att sätta droppet i gör ju inte saken bättre. Det blev många tårar under gårdagen kan jag säga.

Nu är vi iaf hemma igen och Wilmers blåsor ser bättre ut och kommer förhoppningsvis att försvinna snart, både han och Simon är iaf pigga och glada och verkar inte mått speciellt dåligt av allt ståhej. De har skrattat och pratat som vanligt 🙂 De fick även fortfarande plats i varsin plastbalja (som man har på BB) som de sov i och vi rejsade runt med dem på rummet, gullungar!

Konstigt tycker Wilmer...sova i en plastbalja???
Konstigt tycker Wilmer...sova i en plastbalja???
Simon avancerar från plastbalja till sjukhusfåtölj!
Simon avancerar från plastbalja till sjukhusfåtölj!
Mina modiga småkottar!
Mina modiga småkottar!

3 reaktioner på ”Sjukhuset

  1. Men herregud! Så hemskt!! Jag är så glad att det gått bra! Krama er allihop från oss!!

  2. hej kompiskottar! skönt att höra att det ger med sig i alla fall. inte alls kul att höra att ni inte mår bra. hoppas ni kryar på er helt och fullt så att vi kan ses snart. kramar linnéa med familj

  3. Vad jobbigt för er, och för kottarna såklart! Skönt att det var ett ”positivt” svar för er på proverna. Jobbigt med sjuka barn, det skär i hjärtat att se dem må dåligt.
    Ha en fortsatt bra midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.