Rutiner

Jag har insett att jag måste börja vara lite bättre på det här med rutiner, speciellt när det gäller kottarnas sömn. Det är alltför många kvällar som de är dödströtta redan vid 17 för att de sovit alldeles för lite på dagen. Det är även alltför många kvällar som de inte vill sova alls eftersom de sovit hela dagen 😉 Hmmm…jag tycker ju att det känns så hemskt att väcka trötta barn bara för att de inte bör sova just en viss tid! Men det är nästan ett måste om man vill ha glada och pigga barn, det blir ju extra viktigt nu när Martin börjar jobba igen. Han börjar förövrigt idag, usch, jag vill inte 🙁

Han kommer att jobba måndag-torsdag 13-21 så kvällrutinerna måste sitta som en smäck om jag ska lyckas få någon egentid 🙂 Kvällsrutinerna är iofs redan ganska bra förutom att de somnar lite väl tidigt ibland, och då blir det många vakna perioder på natten.

Jag har tänkt mig ett litet schema, ett sovschema som jag ska testa på killarna i veckan, jag rapporterar när jag sett hur resultatet blir 🙂 Killarna ska sova ca: 15 timmar per dygn, varav 10 på natten och 5 under dagen. Våra grabbar verkar behöva ganska så mycket sömn för det märks direkt på dem om de behöver sova, de blir jättegnälliga och gråter på ett speciellt sätt. Då måste man hjälp dem lite för att komma till ro, in med nappen, snuttefilten i ansiktet, pussa lite i ansiktet osv. I vagnen eller i bilen sover de nästan alltid, eller så ligger de och kikar och filosoferar lite så det är alltid ett säkert kort om man har svårt att lugna ner dem 🙂

Ibland vill man ju dock att de ska kunna sova middag även hemma under ett par timmar så att man hinner med hemmafixet också, så trist att alltid behöva ägna hela kvällarna åt det. Då kan det vara bra att träna in sömnrutiner…jaja, fortsättning följer som sagt. 

Igår var det barnvagnsrullet, underbart väder och en härlig långprommis som även var en tipsrunda 🙂 Det är otroligt vackert på djurgården nu när det är grönt och fint. Vi fick nästan alla rätt på tipsrundan, 9 av 10 och vann därför blöjor och våtservetter från Huggies 🙂 Underbart!

Idag ska jag försöka hinna med att göra gipsavgjutningar av kottarnas händer och fötter, lär bara kila en sväng till Globen och införskaffa material. 3 månader blev de i fredags, våra underverk! Nu börjar det bli riktigt skoj, de pratar och skrattar när man busar med dem.

Idag är det Wilmers tur i rampljuset 😉

 

Gomorron!
Gomorron!

dsc04169

 

Roligast just nu är att smaska på sina händer
Roligast just nu är att smaska på sina händer

 

Killarna fick sin första bok häromdagen, om Nora nyckelpiga. Facinerande tyckte Simon, vi läste om den 4 gånger. Wilmer tyckte att kameran var mer spännande än Nora och hennes polare.
Killarna fick sin första bok häromdagen, om Nora nyckelpiga. Facinerande tyckte Simon, vi läste om den 4 gånger. Wilmer tyckte att kameran var mer spännande än Nora och hennes polare.

En reaktion på ”Rutiner

  1. Vilka fina killar 🙂
    Mina tvillingar är nästan lika gamla, födda 3 mars 🙂
    Det är skönt när rutinerna sitter. Lycka till med dom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.